IJsselmeer Memory

Bijzondere dieren en planten in het IJsselmeergebied

Voor bijzondere planten en dieren hoef je niet ver van huis te gaan. Het IJsselmeergebied is namelijk een natuurgebied van wereldformaat.

Het IJsselmeergebied is het grootste zoetwaterbekken in West-Europa. Veel dieren en planten leven in dit natuurgebied. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om de waterkwaliteit en de ecologie in het gebied te verbeteren. Deze maatregelen komen voort uit Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water.

 

Big Five en Tasty Five IJsselmeergebied

De Big Five van het IJsselmeergebied bestaat uit vijf bijzondere dieren (). De reden dat zij hier wonen is dat het beter gaat met de waterkwaliteit en de ecologie in het IJsselmeergebied. Zie je een van de vijf bijzondere dieren in het echt? Meld het dan op de website Waarneming.

De Big Five kan niet overleven zonder voedsel, dus duiken we dieper in het voedswelweb. We stellen je graag de Tasty Five voor: rode muggenlarve, watervlo, quaggamossel, spiering en de waterplant.

Wil je meer over de Big en Tasty Five leren? Speel dan het memoryspel!

 

Download de bestanden hier print je eigen versie van het memoryspel (vergeet hem niet 2x te printen om te spelen).

 

Zie ook: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/waterkwaliteit/maatregelen-waterkwaliteit/ruim-baan-voor-vis/big-five-ijsselmeergebied/index.aspx