Wereld vismigratie dag

Op 21 Mei 2022 is het weer zo ver, Wereld vismigratie dag 2022! Dit jubileum jaar nodigen wij jou ook weer uit om vismigratie te vieren. Het thema van deze 5e editie is ‘Break free’. De trekvissen van Nederland zijn blij met jou en hopen dat jij je ook weer in wil zetten voor verbeterde zwemroutes zodat zij hun moeilijke reis iets makkelijker kunnen beginnen!


Image

Feest!

Dit jubileum jaar pakken wij groots uit met meer mensen, meer locaties en meer evenementen verspreid over heel Nederland! Iedereen in Nederland viert 21 mei de wereld vis migratie dag met ons mee! Zo gaat de visdeurbel in de stadsgrachten van Utrecht weer van start en kun je een kijkje nemen bij een glasaal monitoring aan de kust.

Doe jij ook mee?

Om deze editie ook weer tot een landelijk succes te brengen wordt ook aankomende dag weer van alles georganiseerd door waterschappen, bedrijven, verenigingen en federaties. Al deze mensen en partijen dragen net als jij graag een steentje bij om net als voorgaande jaren weer aandacht te vragen voor de noodzaak van trekvissen om te kunnen migreren. Zonder onze hulp gaan de trekvissen hun reizen niet kunnen maken en moeten we afscheid nemen van misschien wel de paling en de steur. Ga jij daarom misschien wel met een echte ecoloog op slootjes safari om migrerende vissen te zoeken? Of ben jij benieuwd hoe vissen ‘over’ een stuw van 5 meter komen? Dan moet je naar de grootste vispassage bij Doesburg gaan!

Waar kan ik meedoen?

Je vindt alle evenementen die plaats gaan vinden terug op onze interactieve kaart van Nederland hieronder. Zodat jij precies weet waar je in Nederland allemaal moet zijn op 21 mei om samen met ons wereld vismigratie dag 2022 te kunnen vieren! Zelf een activiteit georganiseerd en / of wil je een evenement uploaden? Of eerst meer weten over evenementen bij jou in de buurt? En wat er zoal allemaal georganiseerd wordt? Kijk dan snel op op de kaart hieronder of check www.worldfishmigrationday.com


 
VOLGENDE


Onze sponsoren

Zonder de vrienden van de BlijeVis zouden we dit niet kunnen doen.